Inkt en pen houder
Inkt en pen houder
Schrijven met rietpen
Schrijven met rietpen
 500 jaar Sint Niklaas
500 jaar Sint Niklaas

Mijn kalligrafie

   Beste lezer, toen ik vele jaren geleden zelf startte als cursist kalligrafie, had ik niet verwacht dat dit zo een impact zou hebben op mijn verdere leven. Door workshops te gaan volgen in binnen- en buitenland, ben ik mezelf steeds meer gaan bekwamen in de kunst van het "schoonschrijven” .


Papier, pen

en inkt...en

schrijven maar.

Ondertussen geef ik zelf regelmatig workshops en demo's in binnen- en buitenland. Boekenkasten vol kunnen je niet verder helpen maar wel een gedreven en gedisciplineerde lesgever, die je met raad en daad bijstaat. Laat een cursus kalligrafie een eerste kennismaking zijn met deze kunst...want dat is het toch !

De ervaring leerde mij dat het zeer belangrijk is de basisregels onder de knie te krijgen, en ze systematisch en zonder afwijkingen toe te passen tijdens het schrijven.

Mijn vuistregel bij kalligrafie is : wat je schrijft moet duidelijk leesbaar zijn en niet afwijken naar onleesbare grafiek.


Het belangrijkste blijft toch oefenen want :

" OEFENING BAART KUNST "


Kontich 2 juni 2020

Onze cursussen zijn bedoeld voor echte cursisten die een persoonlijke begeleiding en een praktische aanpak op prijs stellen.


De cursus vereist geen voorkennis. Stap voor stap leren we schrijftechniek en de opbouw van de lettervormen.


 


Hallo Ludo,

Genial!!! Ein supertolles Werkzeug!!! Hast Du es entwickelt?

Ja, tatsächlich: was kostet es?

Und ab 10 Stück? Viele Grüße

Katharina Pieper

Dipl.-Designerin ig& Kalligrafie

 

 08/12/2014

.


Toch tijd voor mezelf ?


Het dagelijkse leven brengt veel drukte met zich mee. Uit die drukte stappen is niet gemakkelijk, ook al zou je dat zo graag willen.

Een cursus kalligrafie gaan volgen...gewoon doen, je kan dan momenten van rust voor jezelf creëren.

Zodoende  leer je eenvoudige oasemomenten in je leven van alle dag inbouwen. Een efficient middel om je draagvlak te vergroten.


               

 


klik hier beginners